Om spelet

I Testament tar du rollen som en ängel som får möta kända personer från Bibeln och får chansen att hjälpa dem på olika sätt. Din karaktär kan du utveckla på två sätt, antingen till att bli bra på att slåss med tillhyggen/vapen eller till att bli bra på att använda krafter/Gudskraft. Allt eftersom du gör uppdrag blir din karaktär bättre och starkare, men så blir även fienden som du möter.

Testament är uppdelat i sex kapitel, mellan varje kapitel flätas historien samman med hjälp av text och bild. När du spelat igenom Testament får du en översikt av den röda tråden i den gammaltestamentliga historien.

Testament är gratis för nedladdning och kan med fördel användas som en del i undervisningen i en konfirmandgrupp eller ungdomsgrupp.

Testament är ett spel utvecklat för Svenska kyrkan i Tidaholm med ekonomiskt stöd från Kyrkostyrelsens riktade utvecklingsstöd och utgivet i samarbete med Svenska Bibelsällskapet.

Mer information om spelet och dess innehåll finner du i manualen och ledarhandledningen som finns att ladda ner under nedladdning.